Hakkımızda

BRİKA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

NE YAPIYORUZ?

Brika Sürdürülebilirlik olarak kurum ve kişilere sürdürülebilir bir gelecek tasarlarken destek oluyoruz.

Kurum ve organizasyonların sürdürülebilir geleceğe dönük adımlarını birlikte tanımlıyor, uygulama yol haritasını çıkarıyor, kilit projeleri tasarlıyor, başarı ölçütlerini birlikte belirleyip, ölçüyoruz.

BİZ BUNU NASIL YAPIYORUZ?

Organizayonlarda sürdürülebilirlik gündeminin doğru ve hızlı anlaşılmasını, katkı sağlayacak projelere dönüşmesini sağlıyoruz.

Bir başka deyişle;

  • Sürdürülebilirlik akımlarını küresel boyutta takip edip, yerel çözümler oluşturulmasına çalışıyoruz
  • Farklı ve tamamlayıcı ağların gücünü arkamıza alarak fikirsel liderlik yapıyoruz
  • Her organizasyonun yapısına, sektörüne, coğrafyasına, olanak ve fırsatlarına bakarak bir tanım geliştiriyoruz.
  • Sadece problemlerden bahsetmek yerine, yapılan iyi örnekleri de inceleyerek ve bunları geliştirerek, neler yapılabileceğini konuşuyoruz.
  • Planların geliştirilmesi kadar uygulanabilir olmasına ve ‘Sürdürülebilirlik Gündemi’nin nasıl uygulanacağına yön veriyoruz
  • Sürdürülebilir bir organizasyonun bilgi, inovasyon ve değerlere bağlı liderlik anlayışı altında mümkün olduğuna inanıyoruz.
ben-white-148783-unsplash

MİSYONUMUZ

philipp-lublasser-278890-unsplash

Özgün becerilerimiz, uzun yıllara dayanan deneyimimiz ve uzmanlığımızla, sürdürülebilir geleceği tasarlamak isteyen birey ve kuruluşların, sürdürülebilirlik dönüşümünü başlatmak, geliştirmek ve liderliğini yapmak için gereksinim duydukları tüm yöntem, araç ve donanımları oluşturmaları için buradayız.

Dünya ve teknoloji hızla değişiyor. Bu değişim avantajlar yarattığı gibi bilinmedik yeni riskler de ortaya çıkarıyor. Özellikle kaynakları gittikçe kısıtlanan ve çevresel baskılar altındaki bir dünyada ortaya çıkan riskleri avantaja dönüştürebilme yetisini sürdürülebilirlik olarak algılamak zorundayız. Dünya artık yeni bir döneme giriyor ve eski algılarımız ve yöntemlerimizle bu yeni dönemde başarılı olabilmemiz mümkün değil. Varlığımızı sürdürebilmemiz artık yeni yaklaşımları özümsememize bağlı olacaktır.

NEDEN BİZ?

Farklı ve tamamlayıcı uzmanlık ve bakış açılarına sahibiz

Kurumsal, organizasyonel ve akademik tecrübelerimizi bu karmaşık dönüşüm için birleştiriyoruz

Uzmanlıklarımız ve bunlarla geçmişte yakaladığımız başarılar bize güven veriyor

Daha yaratıcı ve etkin iş yöntemleri öğrenmek ve uygulamak konusunda istekliyiz

Farklı uzmanlık gerektiren alanlarda kuvvetli iş birlikteliklerine sahibiz
Ortak değerlerimiz ve sürdürülebilir kalkınmaya olan bağlılığımız ekibimize güç veriyor

EKİBİMİZ

gulinyucel

Gülin Yücel

Yönetici Ortak

Hakkında

Gülin Yücel Amerikan Robert Lisesi’ni 1988’de, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü 1992 senesinde bitirdikten sonra, 1993-1994 İngiltere Londra’daki CASS, City Üniversitesi’nden M.B.A. derecesi almıştır.

İş hayatına IBM şirketinde başlamış ve yaklaşık 20 sene çalışmıştır. Perakende, sigorta, üretim, otomotiv, enerji, bankacılık olmak üzere farklı sektörlerde uzmanlık geliştirmiş, iş danışmanlığı, e-iş, CRM, ERP ve diğer büyük ölçekli hizmet projesinde çalışmıştır. IBM Küresel Hizmetler Şirketi’nin yapılandırılmasında yönetici olarak rol almıştır. Son olarak da IBM’de, 3000’in üzerinde kurumsal müşteriye hizmet veren dijital satış kanalını yönetmiştir.

Sonrasında Pronet Şirketi’nde Genel Müdür olarak geçiş yapmış; 1500 üzeri çalışanı ve 150,000 üzeri müşterisi ile elektronik güvenlik alanında hizmet veren kurumun uzun vadeye yayılan değişim planını da yönetmiştir.

Gülin Yücel, International Society of Sustainability Professionals (ISSP) Organizasyonun çalışmalarını tamamlamıştır ve sürdürülebilirlik profesyoneli sertifikası sahibidir. 2014 senesinden bu yana sürdürülebilirlik danışmanlığı yapmakta; bu konunun gelişmesi için yazar, konuşmacı olarak farklı platformlarda destek vermektedir. 2012-2019 arası Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü yüksek lisans programlarında okutmanlık yaptıktan sonra 2019 itibarıyla Sabancı Üniversitesi’de ve 2016’dan beri Boğaziçi Üniversitesi’nde okutmanlık yapmaktadır.

Sürdürülebilirlik Eğitim ve Sertifikasyonları

Columbia University, ‘The Age of Sustainable Development’ Prof Jeffrey Sachs (14 hafta)
UC San Diego, ‘Our Energy Future’ Prof Stephen Mayfield (10 hafta)
Sustainability Professionals Organisation (ISSP) Eğitim Sertifikasyonu, 2015
Sustainability 101 (4 hafta)
Sustainability Planning (4 hafta)
Sustainability Management System (4 hafta)
Sustainability Leadership (4 hafta)
Stakeholder Engagement Strategies (4 hafta)
Sustainability Storytelling (4 hafta)
Sustainability Transformation (4 hafta)
Sustainability Assessments (4 hafta)
Life Cycle Assessments (LCA) (4 hafta)
İTÜ-BMI Yenilenebilir Enerji Sertifikası (2 hafta)
Circular Economy, Re-thinking Future Workshop, Ellen MacArthur Foundation, Bradford University, İngiltere ( Nisan 2014)
Natural Resources for Sustainable Development, UN SDSN , Worldbank (12 hafta), Haziran 2016
Sustainable Cities, SDG Academy, (12 hafta), Kasım 2016
ISSP SA – Sustainability Associate Certification, Ekim 2017
Global Trends for Business and Society, Wharton / University of Pennsylvania (4 hafta), Temmuz 2018

OhuT1oIw

Prof.Dr.M. Levent Kurnaz

Hakkında

Levent Kurnaz, Avusturya Lisesi’ni 1984’te, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü 1988’de, Fizik Bölümü’nü 1990 yılında bitirirken Elektrik ve Elektronik alanında yüksek mühendis derecesi de almıştır. ABD, Pittsburgh Üniversitesi Fizik Bölümü’nden 1991 yılında yüksek lisans, 1994 yılında ise doktora derecesiyle mezun olmuştur. 1997 yılına kadar New Orleans’daki Tulane Üniversitesi Kimya Bölümü’nde doktora sonrası çalışmalarını tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönerek Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev almıştır.

Çalışmalarını halen Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’nde sürdürmekte olan Prof. Dr. Levent Kurnaz’ın biri yurtdışında yayınlanan iki kitabı, otuzun üzerinde bilimsel makalesi bulunmaktadır. Aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Araştırma Merkezi Müdürlüğü yapmaktadır.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’ne bağlı olarak Genel Sekreter’in Sürdürülebilirlik Danışmanı Jeffrey Sachs tarafından oluşturulan Sürdürülebilirlik Çözümleri Ağı’nın Türkiye eş-başkanlığı görevinde de bulunan Levent Kurnaz halen Boğaziçi Üniversitesi’nde iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik ile ilgili lisans ve lisansüstü dersler vermektedir.

2018-01-28-PHOTO-00000885

Zeynep Başaran

Hakkında

Zeynep Başaran 1988 yılında Robert Kolej’den mezun olduktan sonra, ABD’de Bryn Mawr College’den Edebiyat ve Ekonomi dallarında çifte lisans almış, University of Texas at Austin’de Reklamcılık dalında Master yapmıştır.

Çalışma hayatına 1992 yılında BBDO’da strateji planlama konusunda atılmış, 1999 yılına dek BBDO’da çalıştıktan sonra, 1999-2010 yılları arasında, planlama direktörlüğünden CEO’luğa çeşitli görevler üstlendiği Manajans/JWT’de bulunmuştur.

2010 yılından 2013’e dek melek yatırımcılık ve start-up ekseninde tecrübe kazanmıştır. 2013 yılı itibariyle marka ve strateji planlama alanlarında danışmanlık yapmaya başlamıştır. Marka konumlandırma, yaratıcı strateji, kampanya yönetimi, müşteri-ajans ilişki yönetimi üzerine danışmanlık ve proje yönetimi yapmaktadır.

2011 yılından bu yana Bilgi Üniversitesi’nde, 2014’ten bu yana Koç Üniversitesi’nde, 2016’dan bu yana Istanbul Moda Akademisi’nde ders vermektedir.

ferah lok resim

Ferah Lök

Hakkında

Kendini sürekli geliştirmek ve birikimini insanların ve kurumların gelişimi için aktarmak konusundaki hevesi ve kararlılığı ile iş hayatını şekillendiren Ferah, hem kurumlara hem de bireylere gelişimlerinin her noktasında katkıda bulunmaktadır.

Orta ve lise eğitimini Robert Kolej’de tamamlayan Ferah, İTÜ mezunu Yüksek Endüstri Mühendisidir. Ferah, uzun kariyer yolculuğuna ilk adımını IBM’de attı. 20 yıl süren bu yolculuğunda yönetici olarak Satış, Pazarlama ve Hizmetler alanlarında rol alıp takımlara liderlik yaptı. Satış Direktörü olduğu IBM’den 2006 yılında girişimci olarak hayallerini gerçekleştirmek üzere ayrılan Ferah, o günden beri yönetim danışmanlığı, eğitim ve koçluk alanında yöneticiler ve takımlar ile çalışıyor. Liderlik, performans ve kariyer gelişiminde birey ve kurumların en özgün liderlik stillerini oluşturmaları sürecine destek oluyor. Takım koçluğunda takımların içinde bulunduğu sisteme bütünsel bir yaklaşımla bakan Ferah, istenilen değişimi yaratabilmek için daha yaratıcı, dayanışmacı ve cesur takımların oluşumuna katkıda bulunuyor. Çalışan mutluluğu, bağlılığı, işveren markası çalışmaları ve Liderler için Hikaye Anlatımı özellikle odaklandığı alanlardan bazıları.

Insead’ın düzenlediği Satış Yöneticiliği programını tamamlayarak Satış – Bölge Yöneticisi Sertifikası ve Adler International Koçluk Sertifikasyon Programını tamamlayarak ACPC ve International Coach Federation’dan PCC ünvanını alan Ferah, aynı zamanda takım koçluğu alanında Organization and Relationship Systems Coaching, Transaksiyonel Analiz, Medical Coaching ve Supervisor Coaching sertifikalarına sahiptir. Ayrıca profesyonel hayatı boyunca uluslararası ortamlarda çok sayıda Liderlik ve Değişim Yönetimi eğitimi almıştır ve ACT (Accelerate Change Together) Programı dahil olmak üzere pek çok alanda sertifika sahibidir. 2000 saati aşan koçluk deneyimini uzun ve başarılı bir profesyonel iş hayatı ile birleştiren sayılı koçlardandır. Çalışmalarını kurucusu olduğu Power of Happiness Platformu ve Coaching Atelier bünyesinde sürdüren Ferah, aynı zamanda Institute for Leadership and Management’ın (City & Guilds) Leadership, Management, Coaching ve Mentoring alanlarında ‘External Verifier’ı olarak çalışmaktadır ve Adler’in Kurumsal koç ve eğitmenlerindendir. Ferah, ICF ve EMCC üyesidir.

unnamed

Prof. Dr. Bahadır İnözü

Hakkında

Prof. Dr. Bahadır İnözü Los Angeles’ta faaliyet gösteren “Sharp Focus” şirketinin kurucularından olup CEO’luğunu yapmaktadır. ABD’de yayınlanan “Oldukça Güvenilmez Dünyamızda Yüksek Güvenilirlik” (2018) ve “Sağlık Sektöründe Performans Geliştirme” (2011) adlı kitapları bulunuyor. New Orleans Üniversitesi tarafından “Professor Emeritus” ünvanıyle onere edilen İnözü Mühendislik Yönetimi dersleri ve “Adjunct Professor” olarak da Güney Kaliforniya Üniversitesinde de Proje Yönetimi dersleri vermektedir.

İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesinden 1982’de mezun olmuş, Michigan Üniversitesi’nde de Gemi İnşaatı ve Makinaları Mühendisliği alanında master ve doktora yapmıştır. 1990-2005 yıllarında New Orleans Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Makinaları Mühendisliği bölümünde öğretim üyeliği ve bölüm başkanlığı yapmıştır. Çok sayıda bilimsel makale yayınlamış ve uygulamalı araştırma projesi yönetmiştir. Daha sonra yönetim danışmanlığına geçerek havacılık, gemi inşaatı, üretim, otomotiv, sağlık, inşaat, bakım-tutum-onarım ve kamu sektörlerindeki çok sayıda organizasyona hizmet vermiştir. Odaklı performans ve süreç geliştirme, Yalın, Altı Sigma ve Kısıtlar Yönetiminin entegrasyonunda uzmanlaşmış, daha sonra en iyi hibrit karışımları proje ve proje portföyü hızlandırma uygulamalarına taşımıştır. Yüksek riskli operasyonlarda beklenmedik gelişmelerin yönetimi konusunda da teknoloji geliştirmektedir. 2004 yılında New Orleans merkezli NOVACES, LLC’yi, kurmuş 2013 yılına kadar CEO’luğunu yapmıştır.

ebru debbağ

Ebru Debbağ

Hakkında

Ebru Debbağ Robert Lisesi’ni 1987’de, İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Mühendisliğini 1991 yılında ve İstanbul Üniversitesi İşletme Programını 1992’de bitirdikten sonra 1992-2016 yılları arasında Orta Anadolu San Tic. TAŞ şirketinde satış, pazarlama, sürdürülebilirlik, ürün geliştirme, ARGE den sorumlu üst düzey yöneticilik yapmıştır.
2001 yılından itibaren sürdürülebilirlik konusunda saha çalışmaları yapan Ebru bu alandaki birikimlerini sektör paydaşları ile paylaşmak üzere projeler geliştirmiş, denim sektöründeki kurumsal denim akademisi yapılandırması, Türkiye’ de üretimi olmayan markalara Türkiye’ yi tanıtmak üzere tedarik zinciri işbirliği projeleri geliştirmiş, BCI pamuk üretiminin Türkiye’de yapılanmasında liderlik yapmıştır. Tüm kıtalarda satış ve pazarlama faaliyetleri geliştiren ofisler açmış ve bir denim üreticisinin tedarik zincirinde markaya katma değer kazandıran ve pazarlama konusunda aktif rol oynayan birim olarak değerlendirilmesi konusunda uluslararası işbirlikleri geliştirmiştir. Moda sektörünün sosyal etkisi ile değişim gücünü ön plana çıkartan projeler geliştirmiş ve UNICEF ve BM ile Lübnan’da daha sonra Buldan’da ve Amerika’da uygulamalar yapmıştır.
2016 yılında katıldığı Singularity Üniversitesi’nin geleceğin yönetimi programı sonrasında Indigofriends danışmanlık platformunu kurmuştur. Indigofriends çatısında uluslararası şirketlere sürdürülebilirlik değişimleri, marka süreçleri, pazarlama yapılandırmaları konusunda destek vermektedir.
Dolabımdaki İklim Krizi adı ile eğitimler ve farkındalık programları vermeye devam etmektedir. 2018 yılından itibaren yakın ilgi duyduğu permakültür yaşam felsefesini benimsemiş ve 2020 yılında Permatürk Vakfı kuruluşunda görev almıştır. Halen Permatürk Vakfı’nın iletişimi konusunda aktif çalışmaktadır.
2010 yılında almış olduğu 300 saatlik yoga eğitmenliği sonrasında yoga eğitmeni olarak gönüllü çalışmalar yapmaktadır.
Moda sektörünün toplum ve dünyamız için değiştirici, iyileştirici bir güç ve kaynak olması için çalışmalarına devam etmektedir.

aytac_23

Aytaç Paçal

Hakkında

2010 yılında Şişli Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra 2015 yılında Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Aytaç Paçal, Boğaziçi Üniversitesi Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik alanında yüksek lisansı tamamlamıştır. Şu anda DLR German Aerospace Center’da atmosfer fiziği alanında doktora eğitimine devam etmektedir.

Basit ve anlaşılır bir şekilde anlatıldığı zaman en karmaşık bilimsel konuların bile herkes tarafından rahatça anlaşılabileceğini düşünen Paçal, günlük hayatta çokça karşılaştığımız ama nasıl gerçekleştiğini bilmediğimiz durumların altında yatan fizik kanunlarını YouTube’de kurduğu MevzuBilim isimli kanalında açıklamaktadır.

Yüksek lisans eğitiminde Prof. Dr. M. Levent Kurnaz danışmanlığında aşırı hava olaylarının değişimi üzerine olan tez çalışmalarını tamamlamıştır.

Emren in NDS photo

Emren Borhan

Hakkında

Emren Borhan Çanakkale Vahit Tuna Anadolu Lisesi’nden sonra lisans eğitimini 2018 yılında Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimine Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Bölümü’nden mezun olmuştur.

Moleküler biyoloji metotları ile enerji tedarikini birleştirmek isteyen Emren, sürdürülebilirlik, iklim değişikliği ve enerji güvenliği gibi önemli başlıkların sorunlarına çok disiplinli bir yaklaşımla çözümler aramaktadır. Aynı zamanda gençlerin bu konuları anlamaları, sorunlar ve çözümlerinde insiyatif almaları adına gönüllü çalışmalar yapmaktadır.

Emren, lisans üstü çalışmalarını mikroyosunlardan biyoyakıt üretimi ve biyorafineri sistemleri üzerinde araştırmalar yaparak tamamlamıştır.

Burcu Yeşil a

Burcu Yeşil

Hakkında

2011 yılında Robert Kolej’den mezun olduktan sonra 2016 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Burcu Yeşil, ardından Edinburgh Üniversitesi’nde Küresel Çevre Politikaları üzerine yüksek lisans yapmıştır. Yüksek lisans tezini Türkiye’de tekstil ürünlerinin sürdürülebilir tüketimi üzerine yazan Yeşil, eğitimi ardından WWF-Türkiye’de Kurumsal İşbirlikleri Departmanı’nda çalışmıştır.

Doğa dostu, sürdürülebilir bir sistem için bireylerden kurumlara, her seviyede değişimin gerekliliğine ve tüm bu aktörlerin kooperasyonuna inanan Yeşil, aynı zamanda çeşitli dernek ve vakıflara gönüllü olarak destek vermektedir. Şehirde doğaya ve doğal kaynaklara saygı duyarak çöpsüz yaşayabilmek, tüketim alışkanlıklarımızı gözden geçirmek üzerine çalışmalar yürütmeyi amaçlayan Sıfır Çöp Platformu’nun başlatanları arasında yer almıştır.

Özge Tuğralı

Özge Tuğralı

Hakkında

2016 yılında Kocaeli Fen Lisesi’nden mezun olduktan sonra 2021 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünde lisans eğitimini tamamlayan Özge Tuğralı, Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü’nde Sosyo-Ekolojik Sürdürülebilirlik alanında yüksek lisansına devam etmektedir.

Kurumsal şirketlerde Pazarlama ve Kurumsal İletişim departmanlarında staj, sosyal girişim ve vakıflarda gönüllülük tecrübelerine sahip olan Özge; iş hayatını bir lisans dersi sayesinde tanıştığı “sürdürülebilirlik” kavramı üzerine şekillendirmek istemektedir.

Özge, Seviye-1 Social Return on Investment (SROI) Akredite Uygulayıcısıdır ve kurum ve kuruluşların yaptıkları sürdürülebilirlik yatırımlarının paydaşlar üzerinde yarattığı sosyal etkiyi ölçmelerine yardımcı olmaktadır.

senem tanju

Senem Tanju

Hakkında

Senem Tanju, Bursa Anadolu Lisesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü mezunudur. M.B.A. derecesini Beykent Üniversitesi’nden alan Senem Tanju halen İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünde eğitim hayatına devam etmektedir.

İş hayatına Oyak Renault’da başlamış ve yaklaşık 18 senelik profesyonel hayatı süresince otomotiv, kablo ve hizmet sektörlerinde görev yapmıştır.

Yönetim sistemleri oluşturma, iş güvenliği, çevre ve kalite süreçlerinin yönetimi, proaktif risk analizleri geliştirme, davranış odaklı iş güvenliği kültürü oluşturma ve sıfır atık sistemleri kurulumlarında çalışmalar yürütmüştür. İş hayatı boyunca sürdürülebilirlik ile ilgili kapsamlı süreç yönetimi ve danışmanlık çalışmaları yapmış olup halen bu alanda faaliyetlerini sürdürmektedir.

Yönetim Sistemleri ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk baş denetçisi olan Senem Tanju, Kurumsal Sosyal Sorumluluk alanında danışmanlık yapmaktadır. Kurumsal Sürdürülebilirlik Profesyoneli olmanın yanı sıra 9001 – 14001 – 45001 ve 50001 baş denetçisidir. İş Yeri Hekimi ve İş Güvenliği uzmanı eğitmeni olup, NEBOSH sertifikasına sahiptir ve A Sınıfı İş Güvenliği uzmanı olarak hizmet vermektedir.

Global Reporting Initiative Sertifikasyon süreçlerini tamamlamıştır ve GRI Certified Sustainability Professional / GRI Sürdürülebilirlik Profesyoneli Sertifikası’na sahiptir.

ORTAKLARIMIZ

SEA-Logo[9535]
sdsn
poh2

SERTİFİKA

ISSP Certificate Badge 2015
sdgacademy
Sürdürülebilirlik yolculuğunuzda sizlere destek olmak için varız
X